Stages | Werken en leren in de jeugdhulp

Wij vinden het belangrijk dat je kennis kunt maken met jeugdhulpverlening in de vorm van stages en afstudeeropdrachten (hbo en universiteit). Zowel voor de hulpvormen Pleegzorg, Meidenhulp en NextStep | Op weg naar zelfstandigheid, als voor de teams van Centrale Aanmelding en Diagnostiek & ambulante behandeling stellen wij daarom elk jaar stageplekken beschikbaar.

 

Naast stages op hbo- en wo-niveau is er ook regelmatig ruimte voor mbo-stagiar(e)s op bijvoorbeeld de ICT-afdeling.

 

Omdat De Rading nauw samenwerkt met de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht hebben wij voor hbo- en wo-stages een voorkeur voor studenten van die opleidingen.

Stagevacatures

Hbo-stagiair(e) NextStep

Jij begeleidt in een 24-uurs situatie jongeren (16-21 jaar) die op eigen benen willen staan maar daarvoor nog ervaring missen. Je leert hen de sociale, emotionele en huishoudelijke vaardigheden die zij nodig hebben voor een zelfstandige toekomst. Dit...

Wo-stagiair(e)

Jij begeleidt en ondersteunt op de eerste plaats uitvoerende jeugdzorgwerkers. Hiervoor doorloop je drie fases: kennismaken, verdiepen, professionaliseren. Dit bestaat onder andere uit individuele begeleiding, deelname aan casuïstiekbespreking en aa...

Stageprofielen

Profiel hbo-student

  • Studie SPH, MWD, Pedagogiek, of vergelijkbaar
  • Aantal stage-uren: 1.120

Profiel wo-student

  • Studie Pedagogische Wetenschappen (orthopedagogiek of psychologie)
  • Aantal stage-uren: 800

 

Aan het einde van de stageperiode kun je – onder begeleiding van een ervaren professional – zelfstandig functioneren in complexe werksituaties en op verschillende niveaus.

 

Wanneer jij je als stagiair(e) aanmeldt, gaan we ervan uit dat je gemotiveerd bent voor jeugdhulpwerk én dat je op schema ligt met je studie.

Procedure

Als je graag een stageplek bij De Rading wilt, reageer dan vóór de in de vacaturetekst genoemde sluitingsdatum.