Stages | Werken en leren in de jeugdhulp

Wij vinden het belangrijk dat je kennis kunt maken met jeugdhulpverlening in de vorm van stages en afstudeeropdrachten (hbo en universiteit). Zowel voor de hulpvormen Pleegzorg, Meidenhulp en NextStep | Op weg naar zelfstandigheid, als voor de teams van Centrale Aanmelding en Diagnostiek & ambulante behandeling stellen wij daarom elk jaar stageplekken beschikbaar.

 

Naast stages op hbo- en wo-niveau is er ook regelmatig ruimte voor mbo-stagiar(e)s op bijvoorbeeld de ICT-afdeling.

 

Omdat De Rading nauw samenwerkt met de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht hebben wij voor hbo- en wo-stages een voorkeur voor studenten van die opleidingen.

 

De termijn voor het aanvragen van een (hbo/wo) stageplek in studiejaar 2023-2024 is voorbij

Begin 2024 worden de vacatures opengesteld (tot 15 april) voor stages in studiejaar 2024-2025.

Stagevacatures

Stageprofielen

Profiel hbo-student

  • Studie SPH, MWD, Pedagogiek, of vergelijkbaar
  • Aantal stage-uren: 1.120

Profiel wo-student

  • Studie Pedagogische Wetenschappen (orthopedagogiek of psychologie)
  • Aantal stage-uren: 800

 

Aan het einde van de stageperiode kun je – onder begeleiding van een ervaren professional – zelfstandig functioneren in complexe werksituaties en op verschillende niveaus.

 

Wanneer jij je als stagiair(e) aanmeldt, gaan we ervan uit dat je gemotiveerd bent voor jeugdhulpwerk én dat je op schema ligt met je studie.

Procedure

Als je graag een stageplek bij De Rading wilt, reageer dan vóór de in de vacaturetekst genoemde sluitingsdatum. Op 1 juni ronden wij de selectieprocedure af en wordt bekend of je een stageplek hebt. Je krijgt altijd bericht!