Stages | Werken en leren

Stages | Werken en leren in de jeugdhulp

Wij vinden het belangrijk dat je kennis kunt maken met jeugdhulpverlening in de vorm van stages en afstudeeropdrachten (hbo en universiteit). Zowel voor de hulpvormen Pleegzorg, Meidenhulp en Zelfstandigheidstraining, als voor de teams van Frontoffice en Diagnostiek & ambulante behandeling stellen wij daarom elk jaar stageplekken beschikbaar.

 

Omdat De Rading nauw samenwerkt met de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht hebben wij een voorkeur voor studenten van die opleidingen.

Stagevacatures

Hbo-stagiair(e) Meidenhulp

Je begeleidt meiden (13-18 jaar) die te maken hebben (gehad) met seksueel geweld of mishandeling, die het gevaar lopen in een verkeerd netwerk af te glijden, of die slachtoffer zijn van loverboys of uithuwelijking. Daarnaast kunnen uit de hand gel...

Hbo-stagiair(e) Zelfstandigheidstraining

Je leert jongeren (16-21 jaar) die op een begeleid-wonen-locatie verblijven vaardigheden om op eigen benen te staan en zelfstandig aan de maatschappij deel te nemen.

Praktisch betekent het dat je...

Hbo-stagiair(e) Pleegzorg

Jij maakt het verschil voor kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen en vormt de verbindende schakel tussen pleegkind, ouder(s) en pleegouder(s).

Praktisch betekent het dat je onder super...

WO-stagiair(e) Expertiseteam

Bij een wo-stage ligt het accent vooral op begeleiden en ondersteunen van uitvoerende jeugdzorgwerkers. Je stage doorloopt drie fases: kennismaking, verdieping en professionalisering.

Afhankelijk...

Stageprofielen

Profiel hbo-student

  • Studie SPH, MWD, Pedagogiek, of vergelijkbaar
  • Aantal stage-uren: 1.120

Profiel wo-student

  • Studie Pedagogische Wetenschappen (orthopedagogiek of psychologie)
  • Aantal stage-uren: 800

 

Aan het einde van de stageperiode kun je – onder begeleiding van een ervaren professional – zelfstandig functioneren in complexe werksituaties en op verschillende niveaus.

 

Wanneer jij je als stagiair aanmeldt, gaan we ervan uit dat je gemotiveerd bent voor jeugdhulpwerk én dat je op schema ligt met je studie.

Procedure

Als je graag een stageplek bij De Rading wilt, reageer dan vóór de in de vacaturetekst genoemde sluitingsdatum. Op 1 juni ronden wij de selectieprocedure af en wordt bekend of je een stageplek hebt. Je krijgt altijd bericht!

Meer weten over werken bij De Rading Jeugd- en Opvoedhulp?