Sanne | Begeleider Pleegzorg

Sanne | Begeleider Pleegzorg

Pleegzorgbegeleider Sanne vertelt

Tijdens mijn studie begeleidde ik kinderen en jongeren met opvoedproblemen. Omdat wat De Rading doet daarop aansloot én ik nog veel wil leren, dacht ik, laat ik hier beginnen!

Ik vind het belangrijk dat je vanuit het kind werkt. Niet alleen vóór maar vooral mét het kind. Ik werk nauw samen met iedereen rond het pleegkind. Zoals de pleegouders die voor een kind zorgen dat zij niet kennen. Ik help hen daar zo goed mogelijk mee om te gaan. Maar ik heb bijvoorbeeld ook contact met de biologische ouders, de school en de voogd van het pleegkind.

'Je hebt ’t geleerd, dus je kunt het’ zeiden mijn collega’s toen ik meteen na mijn opleiding hier startte. Precies wat ik even nodig had.
In dienst sinds:

2018

Huidige functie:

Begeleider Pleegzorg

Studie:

SPH

Mijn gemiddelde werkweek

In mijn functie heb je naast veel verantwoordelijkheid ook veel vrijheid. Buiten de vaste team- en beleidsvergaderingen om bepaal ik zelf wanneer ik met gezinnen afspreek, rapportages schrijf en trainingen volg. En als het beter uitkomt om ’s avonds naar een gezin te gaan en ’s ochtends niet te werken, dan kan dat gewoon. Net als iets nieuws oppakken. Daar krijg je alle ruimte voor. Zo pak ik binnenkort ook 2thepoint pleegzorg op!