Patricia | Gezinsbehandelaar CLAS

Patricia | Gezinsbehandelaar CLAS

Gezinsbehandelaar Patricia vertelt

Ik was 21 en had werk nodig. Meer zat er toen niet achter. De fijne collega’s die ik altijd heb gehad, en ook nu weer bij CLAS, zorg(d)en ervoor dat ik ben gebleven. En ook de vele mooie kansen die ik kreeg.

Naast niet te vergeten de voldoening die ik uit mijn werk haal als bijvoorbeeld blijkt dat ondanks het seksuele misbruik een beschadigde vader-dochter-relatie zich herstelt. Zoiets is enorm ingewikkeld. Het is daarentegen menselijk om fouten te maken. Toch? Alleen vindt de maatschappij blijkbaar dat fouten op seksueel gebied erger zijn dan bijvoorbeeld verwaarlozing van een kind. Die ingewikkeldheid vind ik juist interessant.

Het is fijn werken als je gewaardeerd wordt om wat je doet en wie je bent. Dat heb ik in al die jaren altijd zo ervaren en dat zijn er intussen heel wat, hahaha.
In dienst sinds:

1990

Huidige functie:

Gezinsbehandelaar CLAS

Studie:

Hbo+ VO, contextuele hulpverlening, SOS

Mijn gemiddelde werkweek

Door de problematiek van de gezinnen die ik behandel, bestaat mijn werk voor twee-derde uit cliëntgesprekken. De rest vult zich met registratie, afspraken plannen, mail lezen en casusoverleg.

Ik houd van out-of-the-box denken en andere dingen doen. Dat houdt me scherp. Daarom ben ik ook graag bezig met de inrichting van ons kantoorpand, begeleid ik stagiaires, werk ik mee aan interviews voor vakbladen zoals Jeugd & Co en Tijdschrift voor Orthopedagogiek, en geef ik presentaties bij universiteiten over behandeling na seksueel misbruik.Meer weten over werken bij De Rading Jeugd- en Opvoedhulp?